Collectief van 400 boeren zet Zuidas op zijn kop

Op donderdag 27 oktober presenteerden een bijzonder collectief voedselproducenten en -afnemers zich aan elkaar in CIRCL op het Gustav Mahlerplein. Het centrale thema: de kortste weg tussen boer en cateringbedrijf voor gezonde, eerlijke en duurzame producten voor medewerkers op de Zuidas.

Vanaf vandaag zijn de producten van meer dan 400 boeren leverbaar in de MRA. Dit is mogelijk geworden door de unieke samenwerking tussen de vooruitstrevende boerencollectieven Boeren van AmstelGroene Hart CoöperatieProevkantoorFlevofood en Local2Local.

“Je kunt de stad praktisch niet verlaten zonder langs een van onze boeren te rijden, daarom zijn al die dure en niet duurzame tussenschakels helemaal niet nodig”, aldus Mark Frederiks.

Dit bijzondere en groeiende aanbod is voor zakelijke afnemers simpel beschikbaar op local2local.nl.

De consument weer aan de macht

Mark Frederiks: “We schakelen vandaag ook een tandje bij. De huidige landbouwproductie in de regio is grotendeels gericht op export. Om het doel van 25% te halen, vinden wij dat wij productie afhankelijk moeten maken van de vraag, deze direct aansluiten op de behoefte van de Amsterdammer, die het liefst lokaal voedsel eet en daarmee investeert in zijn directe leefomgeving.

Om dit te realiseren lanceren wij het platform letsgetlocal.nl. Hier kan een boer eenvoudig een product- of teeltwens aanmelden. Bedrijven en consumenten maken deze wens werkelijkheid door een aankoop op de toekomst te doen. Er ontstaat een product met alleen maar winnaars. De klant krijgt het beste product en de boer de mogelijkheid om te verduurzamen.” 

Je kunt direct meedoen door een bestelling te plaatsen of een bijdrage te leveren via onze omgekeerde marktplaats op letsgetlocal.nl

Een paar van de lopende campagnes!

Groentelimonade

Draag bij aan de ontwikkeling van groentelimonade van wilde wortelen uit de Flevopolder!

Mokums Supersap

Maak Mokums Supersap mogelijk en doe een bestelling in de voorverkoop!

Kwark

Draag bij aan het haalbaarheidsonderzoek voor de sportiefste kwark van Amstelland!

x Logo: ShieldPRO
This Site Is Protected By
ShieldPRO