Begin dit jaar wensten we ons allen een voorspoedig en gezond nieuwjaar. Nu, ruim twee maanden later, zijn we in een wereldwijde crisis beland die ons allen diep raakt en waar we op dit moment in veel onzekerheid zijn voor wat er allemaal nog komen gaat, het woord Coronavirus wordt dagelijks ontelbare keren genoemd en dat kan de komende tijd zo blijven. Een virus dat letterlijk en figuurlijk over de wereld vliegt.

Ook voor onze vereniging Flevofood zijn dit nu spannende tijden. In een jaar waar de agenda al goed gevuld was, komen we in de nu ontstane crisissituatie terecht waarbij voedselvoorziening een zeer grote rol speelt.

De hamsterwoede op levensmiddelen is groot, supermarkten met lege schappen is de orde van dag, restaurants zijn gesloten, we zijn op onze eigen  keuken aangewezen, alhoewel de creativiteit van een aantal horecaondernemers ervoor zorgt dat maaltijden bezorgd of afgehaald kunnen worden.

Flevofood is in een verregaand stadium van samenwerking met Task Force korte keten Local2Local in Flevoland, Utrecht en metropool regio Amsterdam. Door de huidige situatie komt dit nu in een stroomversnelling. Producten vanuit de genoemde provincies en regio direct naar keukens, maaltijden maken en distribueren onder het kwetsbare gedeelte van de bevolking die de deur niet uit kunnen.

De korte keten, een missie van Flevofood die nu echt vorm krijgt!


Jaap Kodde

Bestuur Vereniging Flevofood  

x Logo: ShieldPRO
This Site Is Protected By
ShieldPRO