Skip to main content
Nog ruim twee weken te gaan van de honderdtachtig dagen Expo, wat heeft de Floriade ons gebracht?

Het was bekend, geen bliksem start, de Corona die nog niet uitgedoofd was en ook nu nog is. De media die in de eerste maanden van de openstelling zeer negatieve publiciteit verkondigde, maar later door de vele positieve reacties van de bezoekers bijdraaide in meer positieve artikelen.

De vele gesprekken met de bezoekers hebben we als leerzaam ervaren, vooral de vragen over de inrichting van de veldjes met de producten van Pixelfarming Robotics en Bejo zaden en de presentaties in de domes waren doelgericht.

In de loop van het voorjaar kregen de veldjes de juiste uitstraling door de snel groeiende gewassen, wat resulteerde in niet wenselijke bezoekers, ganzenvraat zorgde voor paniek, een omheining was de uitkomst.

Zoals de landbouw volop moest gaan beregenen door de aanhoudende droogte heeft het op de gehele Floriade ook veel energie gekost om de bloemen en planten te besproeien.

De wekelijks dagelijkse aanwezigheid van de robot van Pixelfarming Robotics gaf de nodige uitstraling waarbij de proeverijtjes van de producten de aandacht trokken, ook de gekleurde wortels en bietjes van Zonneheerdt van Martin Topper waren de gehele Floriade in trek.

Een vijftigtal events en workshops in de domes werden goed bezocht. Flevofood heeft zich op de Floriade wel degelijk kunnen presenteren met wel de opmerking dat de regels waaraan voldaan moest worden onder de vlag van de wereldexpo organisatie niet altijd strookte met onze idee├źn van presentaties en levering van lokale producten.Wat betreft het leggen van verbindingen in de keten kunnen we positief zijn voor de toekomst. De missie waar we na sluitingstijd van de Floriade op 9 oktober verder kunnen bouwen.

Namens het bestuur van Vereniging Flevofood,
Jaap Kodde
Click to access the login or register cheese
x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
ShieldPRO