Beste Partner van Flevofood,

In 2022 zal de Floriade Expo Amsterdam Almere georganiseerd worden. Flevofood zal met al haar leden, partners en stakeholders hier een groot Flevolands voedselfestijn van maken. Flevofood heeft samen met haar partners en leden totaal 6 kavels tot haar beschikking!!

De afgelopen jaren hebben wij al met u gesproken over een gezamenlijke bijdrage om de totstandkoming van het Flevolands voedselproduct te belichten voor de te verwachten 2.000.000 bezoekers.

Door vele onzekerheden, waaronder Corona, hebben veel zaken vertraging opgelopen. Wij zijn echter heel blij dat we inmiddels een aantal ontwerpen klaar hebben. Voor u als partner van Flevofood zijn er uiteraard altijd mogelijkheden om zowel uw verhaal binnen het Flevolands Voedselproduct nader uit te lichten als uw eigen bedrijf/organisatie.

Het is van groot belang voor alle betrokkenen bij het Flevolands Voedselproduct dat dit vanuit een regionaal, provinciaal, nationaal en internationaal oogpunt gedaan wordt. Wij doen dit in gezamenlijkheid met onze partners vanuit diverse thematische onderwerpen. De noodzaak van een goed verhaal uit de agrarische en voedselsector zelf wordt elke dag groter. De gehele sector is in ontwikkeling op diverse vlakken.

Flevofood heeft de afgelopen jaren gewerkt aan 3 grote belangrijke zaken die op de Floriade zichtbaar moeten zijn:

Inzender, waarbij op de eigen kavels innovaties van leden en partners in de landbouw zichtbaar zijn;
Leverancier van de horeca op de Floriade met producten van leden en partners van Flevofood;
Product innovatie samen met het Food Forum van de provincie Flevoland. Door middel van gebruik van ‘nieuwe’ producten, worden maaltijden gemaakt binnen het Food Forum, alwaar ook de grote (inter)nationale delegaties ontvangen worden.

Bovenstaande is een blijvend proces, waarbij we graag ook uw bijdrage aan het Flevolands Voedselproduct in mee willen nemen.

Doordat de agrarische- en voedselsector flink in beweging is en doordat we veel kavels tot onze beschikking hebben, hebben we in gezamenlijkheid een aantal thema’s benoemd.

De volgende thema’s zullen zichtbaar op onze kavels aanwezig zijn:
• Duurzame teelt agrarische producten
• Robotisering in de landbouw
• Zaadveredeling
• Gezondheid en vitaliteit vanuit een duurzame landbouw
• Biologische voedselproductie
• Watertransitie
• Eiwittransitie
• Korte keten
• Natuur inclusieve landbouw

­
­Presentatiemogelijkheden

Flevofood heeft op 1 kavel een parkachtige inrichting met 4 zogeheten Domes. In 1 van deze Domes zal een permanente expositie van partners plaatsvinden. Deze Dome is te allen tijde beschikbaar voor bezoekers van de Floriade. In 1 Dome zal Pixelfarming haar robot stallen, waarbij robotisering zichtbaar belicht wordt. Deze robot zal op de kavels haar werk doen, zodat de bezoekers ook een robot aan het werk zien.

In deze Domes is voor partners en leden ruimte om workshops of anderszins bijeenkomsten te organiseren. Wij praten u graag bij over de mogelijkheden.

Dus ook u als partner van Flevofood kunt hier gebruik van gaan maken! In de Domes is audio/video aanwezig en overdag kan er voor de catering, met producten van leden en partners van Flevofood, worden gezorgd.

Wilt u als lid en/of partner van Flevofood een bijeenkomst of workshop of iets dergelijks organiseren, voor uw klanten, relaties, werknemers, vraag naar de beschikbaarheid en combineer het met een bezoek aan de rest van de Floriade! Tevens organiseren wij vanuit Flevofood, in combinatie met andere organisaties, arrangementen en tours de provincie in. Wilt u dat uw bedrijf bezocht wordt, dan is dit zeker mogelijk.

Voor meer informatie mailt u naar: info@flevofood.com

Binnen het thema ‘Growing Green Cities’ tonen meer dan 400 nationale en internationale deelnemers hun nieuwste groene uitvindingen, oplossingen en toepassingen. Van hypermoderne zonnedakpannen tot verbazingwekkende verticale geveltuinen en van de beste manieren om tomaten te kweken tot de nieuwste snoeitechnieken. Je kunt het allemaal zien, proeven en ervaren bij Floriade.

Los van alle inspirerende snufjes en innovaties kun je ook gewoon heerlijk genieten van al de natuurlijke pracht en praal op het terrein. Je kunt een reis maken langs de vele in-bloei-staande tuinen, het inspirerende arboretum en smullen van verrassende groene gerechten of jezelf onderdompelen in het afwisselende kunst en cultuurprogramma. Er is voor ieder wat wils.

Wij gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden van u te onderzoeken en in gezamenlijkheid een invulling geven aan het Flevolands Voedselproduct vanuit een regionaal karakter en op een internationaal niveau.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van Vereniging Flevofood

Click to access the login or register cheese
x Logo: ShieldPRO
This Site Is Protected By
ShieldPRO