foto: Rabotoren Almere (door: durr-architect)

Duurzaam voedsel uit Flevoland.

Ondernemers uit heel Flevoland die actief zijn op het gebied van voedsel, nodigen we uit voor een kennisbijeenkomst die we organiseren op woensdagmiddag 5 september a.s. Het thema is een duurzamer (lokaal) voedselsysteem. De bijeenkomst is voor onze leden en alle andere geïnteresseerden. Meld u aan via info@flevofood.com en wees welkom van 14.30 tot 18.00 uur bij Rabobank Almere.

Op deze middag laten verschillende bedrijven laten verdienmodellen zien van inspirerende duurzame initiatieven in Flevoland. Bijvoorbeeld in de landbouw en visserij en in maaltijdvoorziening voor verschillende doelgroepen. Aansluitend gaan we met elkaar in gesprek over duurzaamheid in relatie tot ondernemen met Flevolands voedsel. Natuurlijk is er ruimschoots gelegenheid voor onderlinge ontmoeting en zijn er, uiteraard, duurzame hapjes.

Ondernemer Bauke van der Veen is één van de zeven bestuursleden van de Vereniging Flevo Food en organiseert de bijeenkomst op 5 september. Actief in de verkoop van duurzaam Flevolands vlees, is het onderwerp hem op het lijf geschreven. “Het verkleinen van de impact op het milieu is een belangrijke manier om de lokale voedseleconomie te versterken,” vertelt hij. “Er zijn ontzettend veel mogelijkheden voor. Door samen te werken kunnen we bijvoorbeeld elkaars reststromen benutten, zorgen voor minder voedselkilometers en voedselverspilling tegengaan. Juist doordat de Vereniging Flevo Food een netwerk is van ondernemers als boeren, verwerkers, handelaars, horecaondernemers en retailers liggen hier grote kansen voor ons. Al deze initiatieven zijn essentiële verhalen over de FlevoFood producten, waarmee we consumenten en bedrijven enthousiast kunnen maken om vaker te kiezen voor producten uit hun eigenregio.”

De leden en partners van de vereniging kunnen de bijeenkomst gratis bijwonen, niet-leden betalen € 25, – Opgeven voor de bijeenkomst kan via info@flevofood.com

Informatie over de voordelen van het lidmaatschap is hier te vinden.

x Logo: ShieldPRO
This Site Is Protected By
ShieldPRO