Deze week mag de horeca weer voorzichtig opstarten. Dat geeft, naast vreugde, ook weer en beetje perspectief voor velen van ons. Of je nu een restaurant hebt, mooie producten in bulk verwerkt, anderszins in de foodservice zit of je bent toeleverancier. Het zal merkbaar zijn na deze lastige periode.

Bij Flevofood hebben we het enorm druk gehad met het verder opzetten en voorbereiden voor een daadwerkelijk fysieke korte keten. Dat vergt naast veel online vergaderingen, ook veel planwerk, systemen inrichten en afspraken maken.

Neem alvast een kijkje op shop.flevofood.com om te kijken naar de eerste producenten en producten die beschikbaar zijn voor levering binnen Flevoland en MRA. Het is nog lang niet af, maar het begin is er.


15 tot 20 ton voedsel per week

Elke week gaat er nu deze hoeveelheid voedsel de polder uit naar organisaties als Boeren voor Buren en het Rode Kruis.  En dat is nog maar het begin, de leveringen stijgen nog elke week en het einde is nog lang niet in zicht. We werken hiervoor veel met B-keus groente en uiteraard volgen we de seizoenen.

Wij vinden het belangrijk dat de boeren een goede prijs krijgen voor de producten én er worden armlastige gezinnen mee geholpen. Twee vliegen in één klap!

Wil je ook met je producten op dit platform staan, of geïnteresseerd om (b-keus) producten te leveren aan de verschillende projecten? Het kan gaan om flinke hoeveelheden, en deelname is voorbehouden aan leden van Flevofood. Neem even contact op met bauke@flevofood.com voor verdere instructies.
 

Hartelijke groet namens Bestuur Vereniging Flevofood, 

Bauke van der Veen

x Logo: ShieldPRO
This Site Is Protected By
ShieldPRO