Ruim een half jaar geleden verhuisden Ria en ik van de boerderij naar de kern van Dronten, na ruim veertig jaar wonen in het buitengebied een nieuwe fase in je leven. De bekende slogan van “Dronten geeft je de ruimte” geldt ook voor de kern, heerlijk wonen waarbij rust en de ruimte een mooi samenspel is.

Dit geldt toch voor onze hele provincie Flevoland, ook een samenspel van de stedelijke karakters van Almere en Lelystad met de gemeenten Noordoostpolder, Dronten, Zeewolde en Urk.

Juist in deze tijd van de Corona crisis lees je in de media de artikelen over het  mooie wonen in de omgeving van het platteland, zoals we onze polders toch wel kunnen benoemen. Hierbij denk ik aan de stikstofcrisis van vorig jaar waar juist meer verstedelijking, in onder andere de randstad, voor menigeen een optie was.
De Corona beheerst nu ons dagelijks leven en hoe onze toekomst eruit gaat zien is een vraag waar we allen het antwoord niet van weten. De hamsterwoede van een maand geleden in de voedselketen is wat geluwd.

Flevofood ervaart de vraag van producten uit het Flevolandse voedsellandschap. ‘Support your locals‘, ‘de smaak van Flevoland‘ met de kreten van koop lokaal, eet lokaal, kook lokaal, ervaar lokaal en daarbij de geïntroduceerde Flevourbox met heerlijke Flevolandse producten kent een goede start en zal op korte termijn in geheel Flevoland te koop zijn.

Laten we de actie van ‘Boeren voor Buren‘ in Metropool regio Amsterdam niet vergeten, veel Flevolandse producten worden door Flevofood geleverd, en door veel vrijwilligers  bij kwetsbaren in de samenleving afgeleverd.

Dankbaar werk en het geeft veel voldoening dat we zulke unieke projecten nu en voor in de toekomst de gestalte kunnen geven.


Jaap Kodde

Bestuur Vereniging Flevofood

x Logo: ShieldPRO
This Site Is Protected By
ShieldPRO