De eerste helft van dit bijzondere jaar zit er bijna op, de hectiek rond het Corona virus is wat geluwd, de regels zijn wel wat versoepeld maar angst voor een opleving van het virus leeft toch zeker onder onze bevolking.

Dat het dagelijkse leven als voorheen weer op gang komt is duidelijk zichtbaar, winkelcentra worden weer levendig, de horeca begint weer op gang te komen met redelijk gevulde terrassen en onder strenge voorwaarden kunnen we gebruik maken van de restaurants.

Voedsel
Dit voorjaar was ook bijzonder voor de boeren, na een zeer natte en zachte winter volgde een langdurige droogte, de zaai en pootwerkzaamheden gingen niet vanzelf, maar de veerkracht van onze vruchtbare bodem in Flevoland laat nu toch een scala van een kleurrijk landschap van groeiende gewassen zien.

Door deze crisistijd merk je dat de consument ook meer beleving met het voedsel krijgt, waar komt het voedsel vandaan en wat is gezond? Een groot aanbod  in deze tijd van lokale en regionale voedselboxen is hier zeker debet aan.

Flevour Box
Het project Flevour Box is een succes geworden en krijgt een vervolg, in ongeveer zes weken zijn twaalfhonderd boxen uitgeleverd. 
De Flevour Box is per woensdag 20 mei voorlopig gestopt, maar Flevour blijft zeker bestaan. Hou de nieuwe plannen in de gaten via FacebookTwitter en Instagram, of schrijf je in voor de Flevour nieuwsbrief.

Het cancelen van festivals en andere grote evenementen in Flevoland raakt ook Flevofood, de voorbereidingen voor een stand met Flevolandse producten op het festival Lowlands in Biddinghuizen verliep volgens plan, laten we hopen dat het volgend jaar allemaal beter gaat.

Tot slot…
Een goed bericht voor de Nederlandse land- en tuinbouw. Over twee jaar is de Floriade in Almere, er is veel over gezegd… diverse meningen, maar juist goed om een evenement van honderdtachtig dagen in deze tijd te hebben waar ook Flevoland en Flevofood zich zullen gaan presenteren!
 

Hartelijke groet namens Bestuur Vereniging Flevofood, 

Jaap Kodde

x Logo: ShieldPRO
This Site Is Protected By
ShieldPRO