Skip to main content

Burgemeester Roger de Groot van Gemeente Noordoostpolder opende de fruitpluktuin bij Vink Fruitboerderij op zaterdag 26 augustus met het plukken van de eerste appel. Hij vertelde het als een voorrecht te beschouwen dat hij de eerste appel mocht plukken en proeven. In de twee jaar dat hij burgemeester is, heeft hij al vele bedrijven bezocht, maar was hier nog niet geweest. ‘Fruitbedrijf Vink staat boven aan mijn lijstje en kan ik nu afvinken’, grapte hij. Daarnaast vertelde hij trots te zijn op de mooie familiebedrijven die de Noordoostpolder kent. ‘Hier staat inmiddels de derde generatie aan het roer, die een mooie beleving heeft gemaakt van het bedrijf en er mooie producten maakt. Ik ben gek op Lekker Puur jam!’

Lijkt het je leuk om de opening terug te zien? Bekijk hier de opname van Omroep Flevoland.

Pluk je eigen fruit in onze fruitpluktuin!
De fruitpluktuin is ingericht met veel verschillende soorten appel- en perenbomen.
Je plukt bij ons de lekkerste appels, handperen- en stoofperen. 
De plukbaas, die in de fruitpluktuin aanwezig is, weet precies welke appels en peren wanneer rijp zijn. Ook geeft hij uitleg hoe je het fruit het beste kan plukken. Alle appels en peren mogen door elkaar geplukt en afgewogen worden.

Wil jij weten welke rassen appels en peren er te plukken zijn?
Houd onze website én social media kanalen (Facebook & Instagram) goed in de gaten!

Breng daarna ook een bezoekje aan onze boerderijwinkel
en ontdek onze heerlijke verse producten uit de streek. Proef de eerste appels en peren van het seizoen, smaakvolle pruimen en jams, sauzen en fruitsappen van het label Lekker Puur!

Click to access the login or register cheese
x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
ShieldPRO